قاسم یار محمدی در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۰ کمیسیون اشتغال و خودکفایی در راستای توانمند شدن مددجویان برگزارشده است، گفت: در راستای اشتغال و خودکفایی خانوادههای تحت حمایت مبلغ ۳۲۸ میلیارد و ۷۲۶ میلیون ریال برای اجرای ۳ هزار و ۴۶۳ طرح اشتغال اختصاصیافته است.
یارمحمدی بابیان اینکه از این تعداد، برای ۱۷۳۵ طرح در قالب منابع بانکی مبلغ ۱۹۴ میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال تخصیص دادهشده است، گفت: در قالب منابع داخلی برای ۱۷۲۸ طرح نیز مبلغ ۱۳۳ میلیارد و ۹۳۶ میلیون ریال تخصیص دادهشده است.
وی عنوان کرد: طرحهای اشتغال و خودکفایی ازلحاظ تعریف، فرآیند اجرا، مدلهای قابلاجرا، سقف طرحها و غیره متناسب با گروههای هدف به سه گروه تقسیم میشوند.
یارمحمدی به طرحهای کار انگیزی اشاره و عنوان کرد: این طرحها بهمنظور افزایش روحیه و شاخص امید به زندگی برای مددجویانی که با مشکلات روحی، جسمی و روانی مواجه هستند اجرا میشود و کسب درآمد اقتصادی در اینگونه طرحها مدنظر نیست.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان همدان طرحهای توانافزایی را از گروه دوم برشمرد و گفت: در طرحهای توانافزایی خانواده از طریق ایجاد اشتغال کسب درآمد کرده و بخشی از هزینه سبد مصرفی خود را تأمین میکند.
وی گفت: در این طرحها انتظار خروج خانواده از تحت حمایت و خودکفا شدن در یک بازه زمانی معین وجود ندارد و بهعبارتدیگر این طرحها نهتنها موجب ترویج فرهنگ کار و تلاش در بین خانوادهها شده بلکه زمینه راهاندازی مشاغل بزرگتر را فراهم میسازد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان همدان بابیان اینکه اجرای اینگونه مشاغل بهعنوان مرکز رشدی برای اجرای طرحهای خودکفایی محسوب میشود، گفت: پس از گذشت یک پروسه زمانی معین میتوان با تزریق سرمایه موردنیاز، خودکفایی خانوار را محقق کرد.
یارمحمدی اجرای طرحهای خودکفایی را در گروه سوم ذکر کرد و گفت: این طرحها در یک دوره زمانی معین امکان درآمدزایی و خودکفایی خانواده را فراهم آورده بهطوریکه منجر به خروج مددجو از تحت حمایت میشود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان همدان بیان داشت: اجرای طرحهای خوداشتغالی و ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای خانوادههای نیازمند با اتخاذ سیاستهای مؤثر و کارآمد، در رأس اهداف و برنامههای کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارد و ارمغان آن تأمین عزت و کرامت خانوادهها و نیل به استقلال اقتصادی است.
نظر شما